mandag den 25. januar 2016

Kongeskiløb i Schweiz

Så er jeg tilbage i Alperne. Denne gang sammen med Sebastian Jacobsen, på job for Skiavisen. Vi lagde ud i et lille, af danskere, ukendt område, Toggenburg. Stedet ligger lige ved Bregenz og kun 1200 km fra Midtjylland. Det har nogle meget unikke bjerge, som mest af alt minder om noget fra Rocky Mountains. Modsat dalen ligger bjerget Säntis, som også er ret spektakulært.
Skiløbet virker meget interessant, men efter en lang periode med snevejr, var det klaret op og desværre også blevet varmt. Men vi hyggede og kørte nogle sjove hop uden for pisterne.

Man bliver aldrig for gammel til at hoppe.

Seb i god stil. (fuck han er smidig)


Igår ankom vi til Nendaz. Det er for vildt. Vi bor på det sejeste nye hotel, Nendaz 4 Vallees, med en kæmpe spa. Jeg troede kun at det var gamle mænd på 40+, der havde behov for at restituere i spa, men Sebastian nød det også efter vores skidag i dag.
Vi startede ud med en "stor" tur i noget af det sikrede freerideterræn de har i de 4 dale. Den starter på toppen af Greppon Blanc og går ned i dalen bag Thyon. mere end 1200 højdemeter, sindsygt fedt freerideterræn. Vi blev belønnet med lidt pudder på toppen og Seb satte et godt drop, med rigtig god landing. Længere ned blev snekvaliteten lidt ringere, men ikke nok til at tørre smilene af fjæset. Vi havnede ved et busstoppested, hvorfra vi for 5 franc blev kørt til gondolliften i Thyon.
I eftermiddags tog vi op til toppen af Mont Fort, for at se udsigten. For at komme tilbage til Nendaz, lagde vi ud med 1300 højdemeter kulsort pukkelpiste. Efter en enkelt tur med en gondol, ventede der yderligere 700 højdemeter sort, med pukler, inden vi, efter en stolelift, kunne glide 800 højdemeter ned til byen ad en blå uden pukler. Vel egentlig ikke noget at sige til, at vi havde behov for spa:)

Pudder på toppen

Seb dropper i det fede terræn.

Bec des Rosses med Mont Blanc i baggrunden.
http://www.nendaz.ch/

http://www.hotelnendaz4vallees.ch/en/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar